Luik-Bastenaken-Luik 2024

 

Voor de neutrale koersliefhebber geen al te spannende koers met weer een lange solo van een topfavoriet, maar voor onze prono was het wel spannend door onze koers-in-koers.

Wat zouden Healy-Skjelmose-Benoot-Cosnefroy-Hirschi en Van Gils doen? Uiteindelijk rijdt enkel Van Gils in de prijzen, gespeeld door Daan die dan weer Pogacar niet heeft. Drie van de hier vooraf genoemde renners halen wel de top 20 en lang zag het er naar uit dat Healy de scherprechter zou worden, maar die moest dan uiteindelijk voor Carapaz werken, die dan uiteindelijk niets onderneemt of meesprint :) Skjelmose kon in de Ardennen geen vervolg breien aan zijn goede Pais Vasco.

Deze LBL en onze voorjaarsprono eindigt zo met 1 winnaar, Evert, die vooraf al getipt werd omdat hij de enige was in de top 10 met Pogi als joker, proficiat! Voor de rest is het een beetje een anti-climax, want iedereen in de top 5 behaalt dezelfde punten :)

Desalniettemin was het toch super interessant en krijgen we een top 3 met minimale verschillen, nl. 5 punten tussen 1 en 2 en 3 op 25 punten:

🥇 Sam
🥈 Mouchard
🥉 Joren


Jay strandt dan weer op 5 punten van het podium, Marijn op 70 punten van de 1e plaats. Marijn zal wel een paar keer gevloekt hebben, want kon ook Van Gils inbrengen voor de Ardennen, maar koos voor Skjelmose. Evert maakt door zijn overwinning ook nog een mooie jump, maar komt ook net te kort. Ook pronokoning Bart komt maar 110 punten te kort en heeft geen slecht voorjaar gereden.

Bedankt voor jullie (w)aandacht en tot volgende week, 
want de Giro begint al op zaterdag 4 mei!!!





Reacties