Voorjaarsklassiekers 2024

Voorjaarsklassiekers 2024 -pronostiek

DEELNEMEN

Deelname is niet gratis, kwestie om de mensen op het podium van elke prono een prijs te kunnen uitbetalen. Je kan pas deelnemen na het betalen van 20 euro aan de organisatie. Wanneer deze 20 euro betaald is, heb je automatisch startrecht in alle prono's dit jaar (Klassiekers, Giro, Tour en Vuelta). Deelnemers die vorig jaar een prijs gepakt hebben, mogen dit geld inzetten als deelname. Het eventuele restbedrag wordt aan de pronopot toegevoegd om de hosting van de site te betalen.

De wijze van betalen is gekend: 

- 20 € overschrijven naar BE59777598135826 (Jeroen Hens)        OF

KLIK OM TE BETALEN MET BANK-APP/PAYCONIQ of scan code hieronder



Wanneer dit betaald is, schrijf je jezelf in door een correcte ploeg in te dienen VOOR de eerste wedstrijd van de competitie, de Omloop Het Nieuwsblad op 24/2 om 12.00u! Tot die datum kan je ook je reeds ingediende ploeg nog altijd wijzigen.

Alles gebeurt via http://www.deloopingprono.be 

Handleiding site: https://deloopingprono.be/software/handleiding.odt

Instructiefilmpje: https://youtu.be/IRfzFl2Z-2o

KALENDER

De voorjaarsklassiekers die hier meetellen omvatten volgende koersen + begindatum:



Deze lijst is niet absoluut en kan jaarlijks herbekeken worden. 

PUNTENVERDELING

In deze koersen kan men punten verdienen als 1 van jouw renners zich in de top 10 placeert. Zo hebben we elke koers een winnaar en een uiteindelijk eindwinnaar. 

De punten die te verdienen zijn in de koersen + eindklassementen: 1e plaats: 100 punten - 2e: 80P - 3e: 70P - 4e: 60 P - 5e: 50P - 6e: 40P - 7e: 30P - 8e: 20P - 9e: 10P en de 10e krijgt nog 5P.

De punten te verdienen in de grote 5 klassiekers (Milaan - San Remo, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik): 1e: 150 - 2e: 130 - 3e: 110 - 4e: 90P - 5e: 75P - 6e: 60P - 7e: 50P - 8e: 40P - 9e: 30P - 10e: 20P

JOKERS

De renner die een joker krijgt, kan voor die betreffende koers dubbele punten krijgen als hij punten scoort.
BV: Wanneer ik Alaphilippe de joker van Milaan San Remo toeken en hij eindigt 5e, krijgt Alaphilippe 150 punten (75P voor de 5e plaats x 2 wegens joker)

Er zijn 5 jokers die uitgedeeld moeten worden:

  • (MSR)-Milaan San Remo
  • (RVV)-Ronde Van Vlaanderen
  • (PRO)-Parijs-Roubaix
  • (AGR)-Amstel Gold Race
  • (LBL)-Luik-Bastenaken-Luik

OPGELET: Je kan je jokers niet wisselen! Wanneer je Alaphilippe de joker (MSR) geeft en je wisselt hem, dan valt je joker automatisch weg, deze gaat niet over op de renner die je inbrengt.

OPGELET 2: Een renner kan maar 1 joker krijgen. Je kan dus niet Van der Poel de joker van de Ronde van Vlaanderen en Roubaix geven, je mag hem er maar 1 geven

GELDIGE PLOEG

Je geeft 10 namen op die jouw ploeg vormen en punten kunnen scoren in deze koersen. Tevens geeft je 5 reserven door. Je mag je renners vrij kiezen: Er is dus GEEN BEPERKING in uw keuze, je moet niet naar een budget zien. Er is ook geen maximum van aantal renners per ploeg, je mag gerust 10 Quick - Steppers pronostikeren.

De top 10 wordt genomen zoals die op Procyclingstats verschijnt.

Een ploeg ziet er dus als volgt uit:

Basis
  1. Gaviria (MSR)
  2. Pedersen (RVV)
  3. Van Aert (PR)
  4. Valgren (AGR)
  5. Valverde (LBL)
  6. Evenepoel
  7. Stuyven
  8. Rui Costa
  9. De Lie
  10. Alain Philippe
Reserven
  1. Kristoff
  2. Teuns
  3. Pidcock
  4. Rowe
  5. Wellens

WISSELS

Zoals je hierboven kan lezen, heb je 5 reserves. MAAR je beschikt slechts over 3 wissels. Dit wil zeggen dat je dus zal moeten kiezen wie je inbrengt. Elke wissel kost je trouwens 40P. Een wissel is geldig als hij de dag van de koers voor 11u is ingediend.

PRIJS

De prijzen per prono worden berekend wanneer het aantal deelnemers bekend is. De kosten voor de hosting en onderhoud van de website zijn weer omhoog gegaan, maar we hebben beslist om het inschrijvingsgeld op 20€ te houden.

Reacties