Amstel Gold Race 2024

 

Matje is dan toch menselijk en rijdt hier een voor zijn doen redelijk anonieme AGR. Het sterkste kwartet bleef net voorop en dat zorgt ervoor dat deze keer er wel wat gescoord wordt, itt de Ronde bvb.

Traditioneel werd er voor deze koers ook duchtig gewisseld, maar liefst 16x, zo heeft de volledige top 10 uit de tussenstand nu 3x gewisseld. Enkel Volders en Joren doen hier echter een zaak mee, want zij brengen net op tijd Pidcock in hun ploeg. Andere kanshebbers zoals Healy en Skjelmose hebben we wel in koers gezien, maar geraken niet in de top 10.

In ons peleton slaagt 1 iemand erin om de nr 1 als joker te hebben, nr 2 + nr 10 (om maar te zwijgen dat hij de nr 3 op zijn bank heeft zitten) en dat is Lars, gefeliciteerd! Geraakt hij daar mee eindelijk van de laatste plaats in de tussenstand? Tweede is Jay met nr 1 joker + Hirschi, daarachter zien we Sam, Bart, Wiko en Kukaku met nr 1 joker + Benoot.

Voor onze tussenstand betekent dit dat het razend spannend wordt: Mouchard blijft op kop, maar houdt maar het absolute minimum aan punten voorsprong op Sam, nl. 5 punten. Daarachter op 15 punten zien we Joren, die op zijn beurt maar 5 punten voorsprong heeft op Jay. Dat wil dus zeggen dat de top 4 op 25 van mekaar hangen, al zijn bvb achtervolgers zoals Volders en Marijn waarschijnlijk ook nog niet uitgeteld. Achteraan zien we dat Lars het lukt om van de laatste plaats te geraken, aangezien Dirk het niet lukte om punten te scoren.
Al wil deze tussenstand nog niet veel zeggen, aangezien de top 9 een joker heeft voor LBL die niet meer mee rijdt, nl. Evenepoel. Als Pogacar bvb LBL wint, dan kunnen andere mannen wel eens nog wat plaatsen opschuiven! Evert heeft bvb Pogacar als joker, bij winst schuift hij daar alleen al mee naar plaats 5.

Een analyse voor de 2 resterende koersen? In tegenstelling tot wat ik dacht: Wellens in je ploeg is geen troef meer aangezien hij een punt heeft gezet achter zijn voorjaar. Niet verwonderlijk na een drukke kalender, maar Wellens is toch iemand die wel aanwezig is in de Waalse klassiekers.
Wie hoopt op welke renners? Hier wordt dus geen rekening gehouden met de renners die iedereen heeft zoals Pidcock, Pogacar en VDP
  • Mouchard: Healy - Mohoric (enkel LBL voorlopig en wie weet niet?)
  • Joren: Skjelmose - Powless  => hoopt dus dat Powless na een pech voorjaar toch kan scoren/starten
  • Sam: Benoot - Mohoric => Benoot verlengt zijn drukke kalender itt Wellens wel
  • Jay: Mohoric - Skjelmose - Healy - Hirschi => die laatste dus als grote joker + combo Skjel + Healy
  • Volders: Benoot => Hirschi is op de bank blijven zitten, en Volders heeft geen Pogi!
  • Marijn: Cosnefroy - Skjelmose - Mohoric => Marijn bidt dus duidelijk voor Benwake
Een spannende strijd dus, want niemand heeft nog dezelfde ploeg in de top 6. Hopelijk ook een eerlijke strijd zonder valpartijen, aangezien die er al genoeg geweest zijn!





Reacties