Vuelta 2023 einduitslag

 


Kan iemand Dirk nog bedreigen en wie belandt met hem mee op het podium? Gaat Bart voor 4 podia op rij en wordt hij zo de Jumbo-Visma van dit prono-seizoen?

Dat zijn de vragen van deze blog, let's go!


BERGKLASSEMENT

Dirk maakt hier al direct een statement door het meeste punten te pakken. Rode Lantaarn Jay pakt verrassend de 2e plaats die hij te danken heeft aan joker Vingegaard. Bart moet wel maar 14 punten toegeven op Dirk. De strijd voor plaats 3 is spannend: Joren pakt het meeste punten, Weezer, Marijn en Tom moeten hier wat toegeven.

PUNTENKLASSEMENT

Bart voelt de bui al hangen waarschijnlijk, want ook hier pakt Dirk de oppergaai met joker Groves en nog heel wat klassementsmannen die ook scoren in de puntentrui. Volders en Dennis komen nog het dichtste. Bart en Tom geven 30 punten toe op Dirk. Joren, Marijn en Weezer nog veel meer.

ALGEMEEN KLASSEMENT

Dat het spannend wordt voor het podium is wel een understatement want Weezer en Marijn pakken een fenomenale 770 punten in het algemeen klassement, ook Sam doet het goed. Dirk beperkt de schade en kan al beginnen vieren. Joren en vooral Tom moeten hier waarschijnlijk de rol lossen voor een plaats op het podium!


EINDKLASSEMENT VUELTA 2023




🥇 Dirk
🥈 Bart
🥉 MV

Het verdict over deze toch wat bizarre Vuelta valt! Dirk is de oververdiende winnaar met bijna 120 punten verschil op de nummer 2, Bart. Wat een prono-seizoen voor Bart, meer daarover in de post over het UCI-klassement.
Voor de derde plaats was het heel spannend, maar finaal trekt MV aka Marijn het laken naar zich toe met 50 punten voorsprong op de Weezer. Proficiat!
Nog benoemenswaardige sprongen in het klassement: Dennis jumpt nog van 13 naar 7 en uw pronoblogger komt dan toch nog weg van de laatste plaats en komt zelfs nog op 17 👀



Tip: via het medaillesymbooltje op de site kan je zien welke 20 renners het beste scoorden in onze Vuelta- Loopingprono!


Reacties