Tour 2023 rit 17

 


Een inzinking van jewelste voor Pogi, helaas is de Tour gereden! Mooie overwinning voor Felix Gall daarnaast, hij rijdt er toch heel veel schoon volk af op de gruwelijke Col de la Loze.

Veel bekend volk in de top 10 dus de scores en de verschillen stapelen zich op, wat betekent dit voor ons Loopingpeleton? 

Voor de 2e dag op rij pakt onze patron Weezer de scalp van iedereen, proficiat! De combo S Yates-Ving-Bilbao-Gaudu zorgt voor deze duidelijke overwinning. Wiko op 2 en daarna een kwartet op 3. Wiko doet trouwens een geniale zet met Yates en Gaudu erin te zetten vandaag, daardoor pakt hij de 2e plaats. Ook Sam schakelde Yates in, zie vervangingen.

In de tussenstand: Bart blijft stevig leider maar hoopt wel dat Pogi standhoudt en de mannen achter hem met Jonas al joker 1 niet teveel punten meer pakken. Met het wegvallen van Van Aert vandaag 20/7, houdt Bart ook wel maar 8 renners over. Jay blijft tweede maar ziet Siemen tot op 1 enkel punt komen! Weezer zet door zijn 2 opeenvolgende overwinningen de aanval op het podium in en volgt op 23 punten. Ook daarachter zijn Tom, Wiko en Joren nog niet uitgeteld.

Alle klassementen rit 17 op Procyclingstats





Reacties