Tour 2023 rit 15



Spijtig voor Wout, maar die andere Wout pakt eindelijk zijn 1e Tour-etappe.

Volders is onze Poels en pakt de zege met Pinot en Landa in zijn team. Het is Guusje gegund want veel plezier heeft hij nog niet beleef aan Landa. Lars en Kukaku zijn de verdiende 2 en 3.

In de tussenstand zien we Bart opnieuw verder weg lopen van de rest, want hij pakt de meeste klassementspunten. Jay wipt over Siemen naar de 2e plaats en ook Tom is komende voor die podiumplaats.

Alle klassementen rit 15 op Procyclingstats

Tijdens de laatste rustdag is het misschien ook de moment om een balans op te maken en naar de stand en de jokers te kijken, ik bespreek de top 6:

- Bart staat stevig aan de leiding en gaat dat ook voorlopig ook blijven doen met Adam Yates die het zo goed doet als nr 2 van UAE. Jokers Pogi 1 en Jonas 2 + Vlam van Ham punten zijn ook goed gekozen, enkel zijn bergkoning Carapaz is al naar huis. Wissels opgebruikt.

- Jay heeft nog maar 1x gewisseld, kan enkel nog Gaudu en O'Connor inbrengen, maar voorlopig zit zijn hele team nog in de Tour. Heeft dezelfde jokers als Bart, met als bonus Ciccone als bergkoning. Hij moet hopen op nog wat punten van de Italiaan, Girmay en VDP om Bart nog te kunnen bedreigen.

- Siemen heeft ook nog 1 wissel te goed, maar gaat die ook niet meer gebruiken waarschijnlijk, tenzij Landa een verrijzenis kent. Heeft Vingegaard als joker 1 en Pogi op 2, dus moet hopen dat de Deen zijn gele trui behoudt. Zijn bergkoning Gaudu brengt voorlopig geen punten op in dat klassement. Heeft Pedersen en Pidcock als extra tov Bart en Jay maar de Brit lijkt wat op zijn retour in de Tour.

- Tom is aan een mooie remonte bezig in de stand. Heeft dezelfde jokers als Siemen, maar zijn bergkoning Hindley brengt itt Gaudu wel punten op. Moet hopen dat renners zoals Powless en Bilbao het goed blijven doen en hopen op eventueel een verrijzenis van O'Connor.

- Wiko heeft ook dezelfde jokers als de nummers 3 en 4, maar ook zijn bergkoning is al naar huis. Heeft net als Bart ook Adam Yates, maar mist dan weer Rodriguez in zijn ploeg. Moet net als Jay hopen dat Girmay en VDP nog punten pakken en kan ook hopen op een goede derde week van Simon Yates die hij nog kan in brengen.

- Weezer heeft identieke jokers als Jay. Hij moet hopen dat Bilbao en Pinot het goed blijven doen en ook Gaudu zijn plaats kan behouden. Kan eventueel nog Martin in zijn ploeg brengen.




Reacties