Giro 2023 Eindklassement


Recapitulatie van de samenvatting na rit 20:

In de tussenstand is het ijzingwekkend spannend want Volders komt tot op 2 punten van Bart en ook Hakke is nog niet uitgeteld!

De jokers gaan het waarschijnlijk beslissen! Volders heeft enkel Healy als bergjoker nog in koers, Bart en Hakke hebben Roglic joker 2. Maar Hakke heeft als bonus nog Pinot als bergkoning!

Wat zal het worden, u ziet het hieronder!


Alle klassementen rit 21 op Procyclingstats


BERGKLASSEMENT


Hakke pakt al direct een pak punten extra op zijn directe concurrenten, Thibaut Pinot bedankt hem voor het vertrouwen! Ook Volders pakt een heel aantal extra punten op Bart.


PUNTENKLASSEMENT

Veel uitvallers bij de puntenfavorieten en sprinters, dus veel minder gescoord hier, ook al omdat denk ik iedereen Pedersen als joker had . 😁De familie Joos doet het hier het beste, Siemen en Joren op 1 en 2!

Bart komt wat punten terug op zijn concurrenten.


ALGEMEEN KLASSEMENT

Redelijke monsterscore van Dirk! 6 man in de top 10 en Roglic als joker nr 1. Dit is al helemaal straf als je bekijkt dat hij ook maar met 6 man aankomt 😂 , maar zo zijn er wel meer ploegen. Tom en Gaas mogen bij dit klassement mee op het podium.

Hakke neemt opnieuw wat extra punten op Bart, maar zal het genoeg zijn? Ook Volders doet nog altijd mee voor winst!


EINDKLASSEMENT GIRO 2023

We waarschuwden al voor de eindjump van ene Hans W. en het is gebeurd!

🥇 Hakke
🥈 Bart VB
🥉 Volders

Hakke doet het en jumpt van 3 naar 1. Voor de 2e keer dit seizoen, op 2 prono's, moet Bart de 1e plaats aan zich voorbij laten gaan door een sublieme eindjump, hij komt 6 punten te kort. Hij kan zich troosten met het feit dat hij in de UCI-tussenstand waarschijnlijk wel een mooie voorsprong heeft. Ook de Volders mogen we als derde vermelden, want hij strandt toch ook op een luttele 28 punten van winnaar Hakke.

De rest staat niet op de foto, al is de eindjump van Dirk ook wel de moeite!


Bedankt allemaal weer voor wat soms een kut-Giro was, maar toch fijn om volgen!

Tot binnen 3 weken, dan start de Tour op 1 juli!

Jay.






Reacties